24 07 77 05

Hva er osteopati?

Osteopati er et relativt nytt behandlingstilbud i Norge, og bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og patologi.
Osteopati øker kroppens evne til å helbrede seg selv gjennom fysisk behandling av hele kroppen ved smerter og plager. Osteopati er forebyggende og virker som akutt og rehabiliterende behandling.

Behandlingsformen virker fordi man fokuserer på sammenhenger i hele kroppen for å finne årsaken til smerten, som ofte kan være et annet sted enn der smerten oppleves.

INNENFOR OSTEOPATIEN ER DET TRE HOVEDOMRÅDER:

  • Parietal osteopati – behandling av bevegelsesapparatet.
  • Visceral osteopati – behandling av indre organer.
  • Kraniell osteopati – behandling av hodet, ryggmargen og nervesystemet.

EKSEMPLER PÅ ANVENDELSER:

Bevegelsesapparatet: leddproblemer, hekseskudd, ischias, etter whiplash, forstuinger og andre følger etter skader.

Indre områder: førdøyelsesplager (ikke ved sår og tumorer), halsbrann, organ-nedfall, etter opersjoner med arr og sammenvoksinger og ved funksjonelle hjertebesvær.

Hals-nese-øre-område: hodepine, migrene, svimmelhet, tinitus, kjeveleddsproblematikk, bihulebetennelse, kronisk mellomørebetennelse og betente mandler .

Urogenitale område: kronisk blæreinfeksjon, inkontinens, nyreproblemer og prostatabesvær.

Gynekologi: menstrasjonsbesvær, svangerskap, fødselforberedning og etter fødsel, klimakterieplager, ved arrdannelser og sammenvoksninger i mageområdet etter operasjoner.

Hos barn: ved hode- og ansiktsskjevheter som følge av fødsel, ved torticollis (Kiss-Syndrom), skolioser, hoftedysplasi, fordøyelsesproblemer og ved hyperaktivitet.

BEHANDLING:

Osteopaten har spesialisert seg i å se på hvordan de forskjellige deler av kroppen, - knokler, ledd, bindevev, muskler, organer m.m. - arbeider og påvirker hverandre. Derfor kan en osteopat behandle et helt annet sted enn der smerten oppleves. Osteopaten benytter hendene til å normalisere bevegeligheten i kroppens vev og øke kroppens evne til å helbrede seg selv.

Man trenger ingen henvisning for å bestille time hos en osteopat.

Les mer om osteopati på www.osteopati.org.

Union Dental
Adresse

Markveien 25,
0554 Oslo

Følg oss
Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
+47 91 90 58 78

© Markveien Fysikalske Institutt.
En del av Dr.Dropin AS.

© Dr.Dropin AS