24 07 77 05

Primærkontakt

Som autorisert kiropraktor er man primærkontakt i helsevesenet på lik linje med leger og tannleger.

Dette innebærer:

  • rett til å stille diagnose.
  • rett til å henvise til røntgen, MR og CT.
  • rett til å henvise til fysioterapi og medisinsk legespesialist.
  • rett til å sykemelde i opptil 12 uker.

En kiropraktor er offentlig godkjent og fungerer som primærkontakt. Dette innebærer at du som pasient kan komme direkte til oss uten legehenvisning.

Henvisning

En viktig del av primærkontaktrollen er samhandling med andre helseaktører. I de tilfellene du har behov for annen vurdering, kan vi henvise til spesialist. Tett dialog med din fastlege er nødvendig i mange tilfeller, dersom du tillater dette. Vi kan også henvise til fysioterapi for videre oppfølging.

Tilrettelegging på arbeidsplassen

I de tilfellene vi ser at arbeidsplassen er med på å forsterke dine nerve-, muskel- og skjelettplager, kan vi hjelpe deg med forebyggende råd og tilrettelegging slik at du fungerer best mulig på jobb.

Samhandling med NAV og din arbeidsgiver er ofte viktig i forbindelse med tilretteleggingen. Noen ganger kan en sykmelding være nødvendig. Kiropraktoren kan sykmelde i opptil 12 uker. Statistikken viser at kiropraktorer sykmelder sjelden og kortvarig, men når det er nødvendig.

Utdanning

Mastergradsstudium på universitet. I tillegg kommer ett års statlig regulert turnus i Norge etter fullført utdanning. Ved avsluttet turnus er man godkjent av Statens Autorisasjonskontor.

Union Dental
Adresse

Markveien 25,
0554 Oslo

Følg oss
Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
+47 91 90 58 78

© Markveien Fysikalske Institutt.
En del av Dr.Dropin AS.

© Dr.Dropin AS